Reacties van cliënten

"Ik heb een 'gezellig drukke' baan waarin er veel van me gevraagd wordt. Balans houden en mijn energie goed managen zijn dus belangrijke dingen voor mij (en dat gaat niet vanzelf). Ik ben standaard 1x per 6 weken bij Floris, die me met zijn behandelingen enorm helpt. Floris is een zeer deskundige therapeut en ook nog een hele aardige vent"
- Kasper, organisatieadviseur

"Al enkele jaren geef ik periodiek mijn lichaam (en geest) een 'cadeautje' door een behandeling bij Floris te ondergaan. Zijn expertise en inzichten helpen mij om mijn lichaam beter te 'begrijpen' én te voelen. De behandelingen dragen er aan bij dat ik de signalen van mijn lichaam (nog) beter leer herkennen en waarderen. En de praktische handvatten die Floris biedt helpen daarbij om opkomende klachten te verminderen dan wel te verhelpen. Van harte raad ik een ieder aan om dit cadeautje met enige regelmaat aan zichzelf te geven."
- Michiel, ondernemer

"Tijdens mijn tweede zwangerschap hield mijn vermoeidheid en misselijkheid lang aan. Ik voelde me niet in balans en omdat ik eerdere goede ervaringen had bij Floris, ben ik naar hem gegaan voor een behandeling. Floris is een man met veel kennis en ervaring, ook rondom zwangerschap. Hij heeft mij voedingsadviezen gegeven en tijdens de behandeling voelde ik mij zeer op mijn gemak. De klachten zijn verminderd en na een aantal behandelingen kon ik zelf weer verder met de adviezen. Tijdens een zwangerschap verandert je lijf, Floris heeft mij geholpen mijn balans weer terug te vinden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor."
- Joyce, 32 weken zwanger

"Ik had nog nooit gehoord van Floris en wist eigenlijk ook niet wat ik me moest voorstellen bij shiatsu (laat staan hoe je dat woord goed schreef). Maar dat is allemaal snel veranderd nadat ik een tip kreeg van een goede vriendin die zeer enthousiast was. Ze zei 'Theo, ik heb het idee dat dit echt wat voor jou is'! Goede raad is duur, dus meteen een afspraak gemaakt. Toen kon dat nog vrij eenvoudig, tegenwoordig kom je op de wachtlijst, maar ik kan u beloven, dat het wachten wordt beloond. De rust, de kracht, de uitstraling, het genot, de intensiteit van de behandelingen en dat gekoppeld aan Floris warme persoonlijkheid, maken dat ik elke keer met groot genoegen richting de praktijk afreis!"
- Theo, ondernemer

"Al een aantal jaren ben ik bij Floris Lemmen in behandeling. In eerste instantie intensief om me bewust te worden van mijn lichaam en te werken aan de verbetering van o.a. mijn darmfunctie. Het laatste jaar laat ik me ongeveer eens per vijf weken behandelen en onderhoud daarmee mijn lichamelijke conditie. Niet alleen mijn lichamelijke klachten zijn zeer afgenomen, ook psychisch zorgt shiatsu therapie ervoor dat je je weer goed voelt en leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Een waardevolle bijdrage van Floris vind ik dat hij ook voedingsadvies geeft, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Ook dit heeft een wereld voor mij geopend en zeer bijgedragen aan een verbetering van mijn algehele gezondheid"
- Eline, wijnadviseur, www.winelines.nl

"Al jaren kampte ik met een zeer pijnlijke linker schouder. De pijn was wisselend, soms stekend, soms krampend en ik was daardoor beperkt in mijn bewegingen. Vele bezoeken aan de huisarts die injecties in de schouder gaf, jarenlang fysiotherapie en acupunctuur brachten soms een korte verlichting waarna de pijn weer terugkwam. Van een kennis kreeg ik een tip eens te gaan praten met Floris Lemmen.

Bij mijn eerste bezoek werd ik direct getroffen door de professionele, serieuze en integere aanpak van Floris. Na ongeveer 6-8 maanden begon ik te merken dat de behandelingen resultaat hadden en nu ben ik al ruim een jaar volledig pijnvrij. Ook diverse andere kleine klachten heeft hij inmiddels met succes behandeld"
- Kees, gepensioneerd

"Ik merk dat mijn lichaam veel weerbaarder is en meer in balans. Na de behandeling heb ik meer energie. Daarnaast is Floris een prettig mens die met respect met je omgaat"
- Jelly, manager bij een zorgorganisatie

"Via via ben ik geïnteresseerd geraakt in shiatsu therapie en ontmoette zo Floris Lemmen. Floris heeft heel gauw inzicht waar het knelpunt ligt en kan daardoor gericht de behandeling opstarten.

Na enkele behandelingen ben ik nagenoeg pijnvrij van Bechterew, waardoor ik nu geen pijnstillers meer hoef te slikken. Een extra voordeel hiervan is, dat zonder deze medicijnen er ook geen maagbeschermers meer nodig zijn. En dat is, met één behandeling per maand, een super resultaat. Zijn goede tips met betrekking tot levenswijze en voeding hebben daar zeker aan bijgedragen. Ik kijk daarom uit naar de komende periode en denk dat de resultaten alleen maar nog verrassender zullen zijn"
- Hanneke, HR adviseur

"Toen ik na een lange zomervakantie nog steeds erg moe was en ik ertegen op zag om weer aan het werk te gaan, was het me duidelijk dat ik iets moest ondernemen. Te lang te hard gewerkt, te veel stress, persoonlijke problemen en slechte eet- een leefgewoonten waren hiervan de oorzaak. In die tijd kwam ik in contact met Floris. We zijn direct een intensief traject gestart. Door wekelijkse behandelingen kwam mijn lichaam langzaam tot rust, de energie ging weer stromen en ik voelde me steeds beter. Ook ging ik inzien dat ik zelf moest veranderen.

Nu onderga ik nog eenmaal per maand een behandeling. Ik kijk hier altijd naar uit. Het is een moment voor mezelf waarop ik me ook weer bewust word van mijn valkuilen. Na een behandeling voel ik me weer energiek. De benadering van Floris is persoonlijk, liefdevol en met aandacht. De behandeling is deskundig en professioneel"
- Els, directeur VMBO school

“Als nuchter en enigszins sceptisch persoon moest ik even een drempel over om te beginnen met shiatsu therapie. Inmiddels ben ik zeer blij dat ik de initiële schroom overwonnen heb en bij Floris in de praktijk terecht ben gekomen. Floris is een zeer bekwame shiatsu therapeut die goed aanvoelt waar je behoefte aan hebt. Ik had last van een nekhernia en sinds de therapie bij Floris, gaat het stukken beter. Ik wil Floris dan ook heel graag aanbevelen”
- Marc, ondernemer

"Door een druk leven met teveel werk en stress ben ik de juiste balans verloren en heb allerlei blokkades opgebouwd. Na een zoektocht op internet naar een geschikte therapeut, kwam ik terecht bij Floris. Toch enigszins sceptisch contact gezocht en een afspraak gemaakt. Dit bleek de beste zet sinds jaren.

Met een intensieve wekelijkse behandeling de afgelopen 2 maanden gaat het nu een stuk beter. Met zijn rustige manier van aandacht zet hij je aan tot nadenken wat weer een goede invloed heeft op de behandeling. Het resultaat is geweldig! Minder stress en een lichaam wat in balans is waardoor de toekomst er weer veel beter uitziet.

Voor mij is Floris een raadgever en rustpunt in mijn drukke leven. Een aanrader voor iedereen!"
- Erik, sales manager

"Ik ga naar Floris op aanbeveling van twee collega's. Ik had namelijk erg veel last van migraine en om de week een aanval. Sinds de behandelingen is dat echt enorm verbeterd. Ik heb nu ongeveer 1 keer in de maand een aanval. En de aanvallen zijn gelukkig ook minder zwaar, een aanval met alle bijverschijnselen heb ik al maanden niet gehad. Daarnaast voel ik me gewoon een stuk beter, minder last van oververmoeidheid etc. Ik kan de behandelingen bij Floris dan ook van harte aanraden"
- Karen, fiscaal jurist


"Op zijn website beschrijft Floris Shiatsu als een kunst. In mijn beleving is het een kunst die hij zeer goed beheerst. Ik ben nu ruim een jaar onder behandeling bij Floris en heb voor shiatsu gekozen omdat ik op zoek was naar een manier om mijn weerstand te verhogen. De behandelingen hebben zeker effect bij mij. Ik kan concluderen dat ik door de behandelingen veel minder klachten heb. Floris is een hele fijne therapeut die zijn kennis van shiatsu combineert met voedingsadviezen. Daarnaast is het een hele prettige gesprekspartner tijdens de behandelingen. Ik zou Floris iedereen aan willen raden als ondersteuning voor een goede gezondheid!"
- Jessica, HR adviseur


"Er zijn vele soorten shiatsu behandelingen en de behandeling die Floris geeft past het beste bij mijn klachten die vaak diep zitten. Hij is deskundig en weet waar de drukpunten en meridianen zich bevinden en vindt zo diverse klachten en wat de verschillende oorzaken zouden kunnen zijn. Daarom kom ik ook al vele jaren in zijn praktijk met volle tevredenheid. Hij luistert erg goed, met veel aandacht, respectvol en hij straalt rust uit. Ook heeft hij aandacht voor nare gebeurtenissen om die een plaats te geven. Kortom een aanrader als je het moeilijk met jezelf hebt of met je omgeving. Ik voel mij keer op keer herboren en gezien na een behandeling!"
- Jolanda, helpende zorg en welzijn


"Na vele plezierige jaren van hard werken diende zich bij mij eind 2014 een burnout aan. Dit uitte zich met name in fysieke klachten. Door maatregelen, artsen en coaches ben ik hier goed uitgekomen. Toch bleven schouder- en nekpijn en gespannenheid aanhouden. Mijn zus had inmiddels goede resultaten geboekt bij Floris. Ook ik wilde dit graag ondervinden. Ik ben nu sinds februari 2016 onder behandeling bij hem en merkte direct al vooruitgang. Hij heeft een hartelijke, professionele houding en weet de vinger steeds op de 'zere plek' te leggen. Tijdens de behandeling (en lange tijd daarna) voel ik mij heerlijk ontspannen. Mijn lijf en geest komen weer in balans. Bij wijze van 'onderhoud' bezoek ik Floris nu eenmaal per maand en kijk er altijd weer naar uit."
- Wijnand


"Ik kwam bij Floris met allerlei vage klachten, pijn in mijn nek, in mijn nieren, in mijn rug, hoofdpijn, druk op de borst, koude plek op de maag. Ik was me er wel van bewust dat veel van deze klachten veroorzaakt werden door de burn-out waar ik tegenaan zat, maar niet wat ik eraan kon doen. Door goed naar me te luisteren en een uitgebreide intake met shiatsu-massage kwam Floris achter pijnpunten en blokkades en ben ik in een traject van behandelingen gestapt. Hij heeft me erg geholpen met het hervinden van mijn energie en het leren zien en voelen van mijn valkuilen. De tweewekelijkse massages (en het luisterende oor van Floris) waren echt een momentje voor mezelf, maar het allerbelangrijkste is dat het me weer een deel van mijn energieke zelf heeft teruggegeven."
- Monique, zzp'er

"De behandelingen van Floris geven me energie en brengen mijn lichaam terug in balans. Klachten als RSI, stress en innerlijke onrust weet Floris te verminderen en uiteindelijk weg te nemen. Bijzonder voor mij is dat de behandelingen ook tot gevolg hebben gehad dat ik (na 20 jaar) geen steunzolen meer nodig heb en mijn platvoeten zijn verdwenen. De praktijk van Floris is misschien niet groot, de resultaten van zijn behandelingen zijn dat des te meer!"

- Maarten, ondernemer

"Ik heb een erg drukke baan en mijn thuissituatie is helaas vaak uit balans. Ik reageer daar lichamelijk heel direct op en een moment bij Floris is voor mij daarom van essentieel belang. Een ‘reset’, een ‘oplaadpunt, waar mijn lichaam en geest erg veel baat bij hebben. Floris is een warm en fijn mens en ik kan hem zeker aanraden."

- Derk, filmmaker


"Eind 2016 ben ik met burn-out achtige klachten bij Floris gekomen. Lange tijd heb ik ontkend dat het niet goed met mij ging en intensieve psychologische hulp bracht me nauwelijks verder. Door een combinatie van privé-, werk- en gezondheidsproblemen, liet mijn “ik“ mij op dat moment in de steek. Ondanks dat werd afgeraden twee therapieën tegelijk te volgen, was ik toch bij Floris begonnen. Ik kreeg Shiatsu behandelingen om mijn lichaam en geest tot rust te brengen en daarnaast hadden we erg goede gesprekken, waarbij veel emotie vrijkwam. Floris vroeg door, bleef rustig en luisterde geweldig.

Ik kan niet zeggen dat ik mij na een behandeling herboren voelde en vroeg mij wel eens af, of Shiatsu bij mij werkte. Ik ben toch door gegaan en merkte dat ik langzaam mijn energie begon terug krijgen en mede door Floris steeds beter ontdekte wie ik ben. Ik heb mijn leven weer op de rit gekregen en geleerd hoe complex het lichaam in elkaar zit. Dank je wel Floris!"

 - Hans